Wat is PlayStation Plus en waarom heb je het nodig voor online gaming?

30 Apr 2023

Wat is PlayStation Plus en waarom heb je het nodig voor online gaming?

Er zijn veel manieren waarop gamers hun gameervaring kunnen verbeteren en PlayStation Plus is daar één van. PlayStation Plus is een upgrade voor je PlayStation-account waarmee je toegang krijgt tot tal van voordelen. Hierbij kun je denken aan online multiplayer, gratis games en exclusieve kortingen. Maar wat is PlayStation Plus precies en waarom heb je het nodig als je wilt gamen?

PlayStation Plus: wat is het?

PlayStation Plus is een abonnement dat je kunt aanschaffen voor je PlayStation-account. Als je je PlayStation Plus-abonnement activeert, krijg je toegang tot een basket aan voordelen. Hiervoor betaal je een maandelijks bedrag.

Met je PlayStation Plus-abonnement krijg je onder meer toegang tot online multiplayer. Hierbij kun je denken aan games zoals Call of Duty, Fortnite en Apex Legends. Daarnaast krijg je iedere maand twee gratis PlayStation 4-games die je voor een bepaalde tijd kunt downloaden. Ook krijg je van tijd tot tijd kortingen op andere games in de PlayStation Store.

Waarom is PlayStation Plus handig?

Het is niet verplicht om een PlayStation Plus-abonnement te hebben om online te spelen, maar er zijn een aantal voordelen die je alleen krijgt als je een abonnement hebt. We zullen er een paar met je hieronder delen!

Het belangrijkste voordeel is toegang tot online multiplayer. Als je een PlayStation Plus-abonnement hebt, kun je online spelen met je vrienden of andere mensen over de hele wereld. Je kunt elkaars progressie en voortgang volgen en samenwerken om aan gemeenschappelijke doelen te werken.

Daarnaast krijg je met een PlayStation Plus-abonnement toegang tot iedere maand twee gratis games die je voor een bepaalde tijd kunt downloaden. Dit geeft je de kans om nieuwe titels uit te proberen die je anders misschien nooit had gespeeld.

Tot slot krijg je met een PlayStation Plus-abonnement toegang tot exclusieve kortingen op games in de PlayStation Store. Hierdoor kun je geld besparen op de games die je wilt spelen.

Hoe koop je een PlayStation Plus-abonnement?

Het kopen van een PlayStation Plus Extra abonnement is eigenlijk heel simpel. Je hoeft niet naar de winkel te gaan en te zoeken naar de juiste kaart of het juiste abonnement. Met slechts een paar klikken kun je je abonnement online kopen en direct aan de slag gaan met het spelen van je favoriete games. Kies een abonnementsduur die je wilt (1 maand of 12 maanden) en volg de stappen om je abonnement te kopen.

Je kunt ook een PlayStation Plus Premium abonnement kopen, hierbij heb je ook toegang tot demo spellen en de cloud waar klassieke PlayStation spellen te vinden zijn.

Conclusie

PlayStation Plus is een upgrade voor je PlayStation-account waarmee je toegang krijgt tot tal van voordelen. Met een PlayStation Plus-abonnement kun je online spelen met je vrienden, twee gratis games per maand downloaden en krijg je toegang tot exclusieve kortingen. Het kopen van een PlayStation Plus-abonnement is eenvoudig en kan je makkelijk online doen of via je PlayStation account.