Waarom je kalkoen altijd uitdroogt - en hoe je het kunt vermijden, zegt Chef

09 Nov 2022

Waarom je kalkoen altijd uitdroogt - en hoe je het kunt vermijden, zegt Chef

Elk jaar wanneer het Thanksgiving-seizoen begint, wordt het internet overspoeld met tips en trucs voor het roosteren van de perfecte vogel. Van de beste pekel- en kruidenboterpasta tot de perfecte timing en temperatuur, de simpele handeling van het roosteren van een kalkoen op Thanksgiving lijkt niets minder dan raketwetenschap. En toch, terwijl velen vinden dat een wake-up call om 4 uur nodig is om de perfecte vogel te roosteren, resulteert dit idee dat een kalkoen de hele dag moet braden in de onvermijdelijke Thanksgiving-faux pas - een uitgedroogde kalkoen.

Met zoveel aandacht en voorbereiding bij het braden van die Thanksgiving-kalkoen, waarom lijkt het eten van droge, taaie kalkoen onvermijdelijk? Gelukkig hebben we een paar experts om een ​​gemakkelijke oplossing gevraagd, zodat je deze noodlottige ramp op de kalkoendag kunt vermijden.

"De reden dat kalkoen uitdroogt, is omdat het donkere vlees langer nodig heeft om te koken dan het witte vlees", zegt chef-kok Rob Levitt, hoofdslager van Publican Quality Meats.

Wil je ongelijk gaar vlees vermijden en de perfecte kalkoen braden? Hier zijn een paar tips om in gedachten te houden om ervoor te zorgen dat uw vogel deze Thanksgiving perfect vochtig en smaakvol is. En voor nog meer tips voor het braden van kalkoenen, vermijd ook deze 17 belangrijke manieren waarop je een kalkoen verkeerd kookt.

Methoden voor het maken van een sappige Thanksgiving-kalkoen

grootmoeder draagt ​​kalkoen voor familie tijdens Thanksgiving-diner

Om ervoor te zorgen dat de kalkoen gelijkmatig kookt zonder uit te drogen, stelt chef-kok Levitt deze tips voor om een ​​kalkoentravestie te voorkomen:

Spatchcocking van uw kalkoen zal hem helpen sneller en gelijkmatiger te koken. Dit is een kookmethode waarbij je hele kalkoen- of kippenvogel wordt opengespleten, zodat hij plat op een pan of grill kan liggen. Het is zelfs een van Ina Garten's favoriete manieren om een ​​vogel te koken.

Kook de verschillende delen van het kalkoenvlees apart en verwijder delen van je hele kalkoen, aangezien het braadt op basis van wanneer elk type vlees klaar lijkt te zijn. Het scheiden van stukken van je kalkoen terwijl ze koken in plaats van te wachten tot de hele vogel is geroosterd, geeft je misschien niet precies dezelfde "wauw" -factor op Thanksgiving als je een perfect gouden kalkoen op tafel zet. Dat is echter de reden waarom Chef Levitt ook een derde suggestie doet.

Haal de kalkoen uit de oven voordat hij helemaal gaar is. Omdat de kalkoen zo heet is, zal hij na het uit de oven halen ook echt op het aanrecht verder garen. Daarom adviseert chef-kok Levitt - samen met talloze andere chef-koks - om uw kalkoen de tijd te geven om te rusten. Om dit te doen, stelt chef-kok Levitt voor om de kalkoen te verwijderen wanneer het dikste deel van de borst 150° raakt; het donkere vlees zal waarschijnlijk rond de 155 ° zijn, zo niet een beetje hoger.

Laat je kalkoen enige tijd op het aanrecht rusten voordat je hem aansnijdt. Tussen de 30 minuten en een paar uur is voldoende, zodat je genoeg tijd hebt om die Thanksgiving-kanten klaar te maken. Sommige deskundigen beweren dat het het beste is om die kalkoen niet te bedekken met aluminiumfolie. Omdat de kalkoen al heet is als hij over of van de grill komt, zal het bedekken hem in wezen in een andere geïmproviseerde oven omsluiten totdat je klaar bent om hem te serveren. Indien afgedekt, kan uw kalkoen hierdoor een hogere temperatuur bereiken dan aanvankelijk de bedoeling was en gemakkelijk uitdrogen.

Verhaal gaat verder

Het type kalkoen is ook van belang

Hoewel de bovengenoemde technieken goede methoden zijn om een ​​uitgedroogde kalkoen te vermijden, is het ook belangrijk om het type kalkoen in gedachten te houden. Terwijl witte kalkoenen traditioneel worden gekocht voor Thanksgiving-tafels in het hele land, staan ​​ze er niet om bekend het sappigste stuk vlees te maken na het braden.

"Kalkoenen zijn gefokt om zo snel te groeien dat ze nu op zeer jonge leeftijd moeten worden geoogst om de kalkoen van 10-14 pond te produceren die de meeste mensen willen", zegt Paul Kelly, directeur van KellyBronze. "Omdat ze pas in de vroege adolescentie zijn wanneer ze worden geoogst, hebben ze niet het vet neergelegd dat de vogel van nature sappig zou houden."

Volgens Kelly wordt een witte kalkoen doorgaans na 12 weken geoogst, in tegenstelling tot een bronzen kalkoen die na zes maanden wordt geoogst. Naarmate de kalkoen ouder wordt, produceert hij nog meer intramusculair vet, wat helpt om het vlees vochtig te houden in plaats van uitgedroogd tijdens het braden.

"Turkije is geen erg vergevingsgezind vlees en als het eenmaal op temperatuur is, droogt het heel snel uit", legt Kelly uit. "Een langzaam groeiend bronzen ras kookt sneller dan een snelgroeiend commercieel ras, simpelweg omdat het meer intramusculair vet heeft dat de warmte sneller door de vogel geleidt."

Om er zeker van te zijn dat je de lekkerste kalkoen krijgt die je maar kunt bedenken, raadt Kelly sterk aan om een ​​vleesthermometer in de buurt te houden terwijl je je vogel roostert.