Voormalig Bull Lauri Markkanen wordt openhartig over de strijd in Chicago

09 Nov 2022

Voormalig Bull Lauri Markkanen wordt openhartig over de strijd in Chicago

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Update uw instellingen hier om het te zien.

Bloeiende Markkanen openhartig over strijd in Chicago verscheen oorspronkelijk op NBC Sports Chicago

Lauri Markkanen floreert in Utah.

Maanden nadat hij was opgenomen in de kaskraker van Cleveland Cavaliers voor Donovan Mitchell, noteert de zesdejaars aanvaller gemiddeld punten in zijn carrière (21,9), rebounds (8,8), assists (2,7) en velddoelpuntpercentage (52,9) voor een jazzteam dat de competitie schokte door naar een 9-3 start van het seizoen te sprinten.

Met zo'n start komt wat glans. Tijdens een recent gesprek met Stadium's Shams Charania waarin de Jazz centraal stond, werd Markkanen ook gevraagd naar zijn tumultueuze vierjarige ambtstermijn bij de Chicago Bulls, en hij was openhartig in zijn opmerkingen.

"Ik ben de persoon die altijd eerst in de spiegel kijkt en probeert erachter te komen. Dus toen het moeilijk was, denk ik dat ik mezelf nog meer onder druk heb gezet om het volgende spel te maken. Als je niet zoveel schoten krijgt, kun je deze schoten maar beter laten tellen', zei hij. "Het was gewoon een vicieuze cirkel om erachter te komen. Het was een moeilijk jaar, en ik denk dat het zover kwam dat het niet meer zo leuk was, de laatste twee jaar in Chicago.

"Het was een groot iets voor mij om in Cleveland te zijn (in 2021-22), zo'n leuk jaar dat we met die groep jongens hadden. Nu is het zoveel gemakkelijker om naar buiten te gaan en het spel te spelen dat ik viel verliefd op."

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Update uw instellingen hier om het te zien.

Inderdaad, Markkanen's Bulls-jaren kwamen in 2021 zonder pardon tot een einde. Als zevende algemene keuze in het ontwerp van 2017 flitste hij op meerdere punten een enorm potentieel, vooral in februari van zijn tweede seizoen, toen hij gemiddeld 26 punten en 12,2 punten behaalde rebounds in 10 games.

In zijn derde en vierde seizoen - de 'laatste twee jaar in Chicago' die hij noemde - ging Markkanen echter achteruit. Of die achteruitgang te wijten was aan coaching, zijn eigen wil of een combinatie van beide, zal misschien nooit volledig bekend worden, hoewel Markkanen duidelijk enige mate van verantwoordelijkheid neemt voor zijn worstelingen.

Maar op de een of andere manier boekte hij lage carrièreniveaus in bijna elke categorie (behalve zijn schietpercentages) in 2020-21, een seizoen waarin de Bulls hun frontoffice en coachingstaf onder handen namen en hem uiteindelijk uit de basisopstelling verwijderden na de in-season handel van de franchise voor Nikola Vučević.

Verhaal gaat verder

Het volgende laagseizoen ging Markkanen naar de Cavaliers in een sign-and-trade, een nieuwe startkans die hij heel graag ontving, zoals hij destijds vertelde aan NBC Sports Chicago.

Dat Cleveland-team, dat Markkanen inzet als kleine aanvaller in een onconventionele drie-grote startende line-up, was een verrassende mededinger in de eerste helft van het seizoen 2021-22 voordat het afnam en werd uitgeschakeld in het play-in-toernooi . Toch klinkt het alsof de campagne een verfrissende ervaring was voor Markkanen.

Nu heeft hij niet alleen invloed op het winnen van basketbal in Utah, hij leidt ook de leiding. Dit alles terwijl hij terugkaatste, bij de basket eindigde, zichzelf en anderen creëerde en beter verdedigde dan ooit tevoren - zelfs indrukwekkend, aangezien zijn 3-punts schot (29,7 procent) achterblijft.

Maar hoewel Bulls-fans misschien betreuren dat zo'n transformatie niet in Chicago heeft plaatsgevonden, is het duidelijk te luisteren naar Markkanen die zegt dat de som van zijn ervaringen - goede en slechte - die hem naar deze fase van zijn basketbalcarrière hebben geleid.< /p>

Klik hier om de Bulls Talk-podcast te volgen.

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Update uw instellingen hier om het te zien.

Downloaden

Download MyTeams vandaag nog!