Goede koffie op kantoor? Slimme tips!

15 Feb 2023

Goede koffie op kantoor? Slimme tips!

Thuis, in de horeca en op kantoor: overal wordt koffie gedronken! Maar eerlijk is eerlijk: in veel kantoorpanden is de koffie niet erg smakelijk. Dat kan dus absoluut beter. Waar kun je op letten om voor goede kantoorkoffie te gaan, bijvoorbeeld als ondernemer? Dit zijn onze tips.

Geliefde koffiesmaak

Het is belangrijk om in het achterhoofd te houden dat allerlei mensen de koffie op het kantoor lekker moeten vinden. Ga daarom voor een koffiesmaak die alom geliefd is. Met extreme koffiesmaken, zoals hele bittere of juist enorm zure koffie, maak je namelijk niet iedereen blij. Dit is ook een optie, maar dan moet je eigenlijk verschillende koffiezetapparaten hebben. Niet het geval? Ga dan voor een populaire koffiesoort die iedereen lust. Denk aan Lavazza koffie! Zo’n vertrouwde koffiesmaak is welkom op het kantoor, om alle medewerkers van een vers bakje te laten genieten.

Verse koffiebonen

Op de versheid van de koffie willen we nog wat verder ingaan. Dit is namelijk heel belangrijk! Zorg dat de koffie die wordt gedronken altijd vers is, want dit heeft veel invloed op de smaak. Laat koffie dus niet maandenlang staan, zeker als de verpakking al open is. En nog een tip: kies voor koffiebonen in plaats van gemalen koffie. Als de bonen vlak voor het gebruik worden gemaald, blijft de smaak veel beter bewaard. En dat wil je! In veel luxe koffiezetapparaten wordt het malen van de bonen automatisch gedaan. Zo is er dus ook geen extra werk voor nodig. Anders is het een idee om een koffiebonenmaler naast het koffiezetapparaat neer te zetten.

Juiste koffiezetapparaat

Het koffiezetapparaat speelt uiteraard ook een aanzienlijke rol. Ga voor een koffiemachine die geschikt is voor gebruik op kantoor. Zeker als er veel mensen werken, moet het apparaat wel tegen een stootje kunnen. Het wordt immers de hele dag door gebruikt! Gelukkig zijn er genoeg apparaten te vinden die hierop zijn gebouwd. Zo kun je prima jarenlang met het apparaat doen. Verder is gemak een handig onderdeel: het liefst wil je dat de koffie gemaakt wordt met een enkele druk op de knop. Een volautomatische koffiemachine is daarom een goede optie. Is dat wat te veel van het goede? Dan is een apparaat met cups of pads een slimme oplossing. Let wel dat je hier meer afval mee genereert.

Onderhoud koffiemachine

Vergeet niet om het koffiezetapparaat goed te onderhouden. Een wekelijkse schoonmaakbeurt is bijvoorbeeld absoluut wenselijk, met name als het apparaat veelvuldig wordt gebruikt. Ook het ontkalken speelt een aanzienlijke rol, om het koffiezetapparaat goed te laten lopen. Kalk kan zelfs de smaak van de koffie beïnvloeden, en dat wil je natuurlijk voorkomen. Zorg dat je hier zelf de tijd voor neemt of regel dat iemand anders het apparaat verzorgt.

Duurzame koffie

Duurzaamheid speelt op veel kantoren een steeds grotere rol. En dat is heel goed! Het komt naar voren in alle bedrijfskeuzes die je maakt – zo ook wat betreft de koffie die je uitkiest. Ga voor koffie van een duurzame branderij, het liefst ook met een eerlijk karakter. Zo smaakt dat kopje koffie des te beter!