Deion Sanders verdubbelt het Jackson State-voetbal in FBS-komspel

09 Nov 2022

Deion Sanders verdubbelt het Jackson State-voetbal in FBS-komspel

Deion Sanders heeft gelobbyd voor de NCAA om zijn Jackson State-voetbalteam en de Southwestern Athletic Conference dit seizoen in een FBS-komwedstrijd te laten spelen.

Op maandag tijdens de SWAC-teleconferentie verdubbelde Sanders.

"Waarom kunnen wij dat niet zijn?" zei Sanders. 'Ik zeg alleen maar, waarom kunnen wij dat niet zijn? Je hebt teams die vrijwel met 6-5 naar een bowlingwedstrijd gaan. Niemand zal ze zien spelen, en niemand draait het kanaal om om getuige te zijn van die dwaasheid. Maar je hebt ons (Jackson State) die diep reist en zwaar reist.”

Sanders gelooft dat de fans van Jackson State een groter publiek zouden trekken dan twee worstelende 6-5 teams te zien spelen in een bowl-wedstrijd voor nieuwjaarsdag. Niet alleen denkt hij dat de Tigers (9-0, 6-0 SWAC) baat zouden hebben bij het spelen in een bowl-spel, maar andere SWAC-scholen zouden steun krijgen van de Afro-Amerikaanse gemeenschap en degenen die HBCU's volgen.

"Dit is na de Celebration Bowl", zei Sanders. “Dat is een doel. Dit is een bowl-spel voor nieuwjaarsdag waar we graag in zouden willen spelen. Samen met FAMU en enkele van de andere geweldige teams die geweldige dingen doen."

JACKSON STATE DOMINATESJackson State football aanval verblindt in overwinning op Texas Southern

TRAVIS HUNTER SLUIT ONTVANGERS UITJackson State voetbalaanval domineert en Travis Hunter doet de rest bij verdediging

DEION SANDERS KIJKT UIT VOOR EEN AJackson State's aanval, Deion Sanders, coaching krijgt een A tegen Texas Southern

Met 41 bowlgames gespeeld tijdens het seizoen 2021, ontvingen 17 teams uitnodigingen met een record van .500. Hawaii had een verliezend record (6-7) en stond gepland om de Memphis Tigers (6-6) te spelen in de Hawaii Bowl, voordat COVID-19-problemen het spel op het 11e uur verstoorden.

Nadat de eerste uitnodigingen waren verstuurd, verving een team van 5-6 Rutgers Texas A&M in de Gator Bowl. In het bowl-seizoen van 2022 komen er nog twee wedstrijden (43) met 86 teams aan het spelen. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom Sanders vindt dat zijn team en andere HBCU-teams moeten kunnen profiteren van zo'n verzadigd komseizoen.

Verhaal gaat verder

Tijdens een interview met ESPN-omroepers Butch Alsandor en Jorge Vargus op zaterdag, sprak SWAC-commissaris Charles McCllelland over de regels en voorschriften die gelden voor de overgang van FCS naar FBS.

"Het probleem is dat de FCS niet in aanmerking komt voor FBS-bowls", zei McClelland. "Er zou een wetswijziging van de NCAA nodig zijn, en er zijn bepaalde dingen die je moet zijn om in die bowl-spellen te spelen, een deel daarvan zijn beurzen."

McClelland zei dat het ook gaat om de grootte van het stadion en de drukte. Er zijn bepaalde criteria om FBS te zijn, omdat je niet in een opwelling van FCS naar FBS kunt gaan. De reden dat Jackson State in de Celebration Bowl kan spelen, is vanwege speciale wetgeving. McClelland verklaarde dat de vocale steun van Sanders het gesprek begint over het veranderen van de regels.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Mississippi Clarion Ledger: Deion Sanders verdubbelt het Jackson State-voetbal in FBS-komspel