5 duurste sandwichketens, volgens klanten

09 Nov 2022

5 duurste sandwichketens, volgens klanten

Toonaangevende fastfoodketens hebben het afgelopen jaar langzaam maar zeker hun menuprijzen verhoogd. Zowel McDonald's als Chipotle hebben hun tarieven in 2021 verhoogd (respectievelijk 6% en 10%), en Wendy's en Starbucks zullen de komende maanden verdere prijsaanpassingen doorvoeren.

Hoewel consumenten tot nu toe grotendeels akkoord zijn gegaan met de prijsverhogingen, kan het een keerpunt bereiken, vooral als het gaat om enkele van de eenvoudigste, meest elementaire items zoals broodjes.

Volgens Forbes zijn de bezoeken aan drive-thrus in 2022 afgenomen, waarbij de gemiddelde consument één drive-thru-bezoek per week minder heeft gedaan. Bovendien begint de perceptie van waarde door de consument te veranderen, waarbij een meerderheid van de consumenten (63%) de huidige prijzen voor diners als "te hoog" beschouwt. Voeg daarbij de teleurstelling van het betalen van een topdollar voor een underwhelming item en al snel kunnen merken die niet genoeg knallen voor Amerika's collectieve geld in de problemen komen.

We hebben gekeken naar de huidige prijzen en klantensentimenten met betrekking tot Amerika's toonaangevende broodjesketens. Bieden deze sandwich-slingers echt waar voor hun geld? Dit zijn de vijf fastfoodketens waarvan klanten denken dat ze te duur zijn.

GERELATEERD: 4 meest dure pizzaketens, volgens klanten

1

Panera-brood

panera-broodjes met kip

Hoewel Panera de op één na grootste fast-casual keten en de grootste bakkerijketen in de VS is, beginnen sommige klanten het voedsel te noemen als "te dure ziekenhuismaaltijden" met schandalige prijs-kwaliteitverhoudingen. De gegrilde kaas van de keten, die alleen brood en kaas bevat, kost bijvoorbeeld minstens $ 8 (exclusief belastingen), en fans zijn het zat, volgens Mashed. Om de zaken in perspectief te plaatsen, onderzoek suggereert dat het ongeveer 50 cent kost om deze broodjes te maken, dus dat is nogal een te hoge prijs om winst te maken.

"Verse soep met een halve boterham zou in totaal niet meer dan 10 dollar moeten zijn, en toch, en zelfs meer als je een drankje toevoegt", legt een overstuurde Redditor uit, en vervolgt: "Het is net een iets betere Subway met soep, maar met prijzen die je doen geloven dat het een aanzienlijk betere Subway is."

Verhaal gaat verder

2

Firehouse-subs

firehouse subs storefront

Opgericht door twee brandweerbroers, begon Firehouse Subs in het begin van de jaren negentig en groeide snel in de jaren 2000, en breidde het uit tot duizend locaties in 2016. De keten werd eind vorig jaar overgenomen door het moederbedrijf van Burger King en is nu op een Popeyes-stijl groeitraject.

Maar hoe populair Firehouse Subs ook is geworden, er is geen gebrek aan klachten over de prijzen van de keten. Een klant typeerde de keten als "de definitie van Finesse Gods", en anderen hebben gemeld dat ze ergens tussen de $ 13 en $ 16 betalen voor een enkele sandwich. De kenmerkende sub van de keten, The Hook and Ladder (verpakt met kalkoenfilet en honingham) kost momenteel $ 9,55 voor een middelgrote (zeven tot acht inch).

3

Jimmy John's

jimmy johns

Beroemd om zijn menu van no-nonsense clubs, Cubanos en melts - en zijn vlaggenschip "Gargantuan" sandwich - Jimmy John's behoort momenteel tot de top vier van grootste sandwichketens in Amerika.

Maar net als de andere ketens op deze lijst, heeft Jimmy John's een groot aantal critici die zeggen dat de broodjes van de keten de prijs gewoon niet waard zijn.

"Jimmy John's is overschat en extreem duur. Je zou geen tweede hypotheek op je huis moeten nemen om een ​​extra plak kaas op je boterham te krijgen", zei een klant op Twitter.

Zelfs de fans van Jimmy John lijken het op dit punt eens te zijn, met een klant die de subs van de keten "[de] best smakende te dure sandwiches" noemt.

GERELATEERD: 8 keer werknemers blootgesteld aan fastfoodketens

4

Jersey Mike's subs

jersey mike's subs

Jersey Mike's werd gelanceerd in 1956 in Point Pleasant, N.J. Geliefd om zijn verse subs (de keten gebruikt vers gebakken brood en kookt en snijdt het vlees in de winkel) en charismatische CEO, het is momenteel de vijfde- grootste in de branche.

Maar de verkoop van "de meest authentieke smakende onderzeeërsandwich die er is" heeft een prijs - een prijs die de klanten van Jersey Mike het afgelopen jaar zijn gaan opmerken. Hoe hoog klanten de premium sandwiches van de keten ook waarderen, ze zijn niet blij met de prijzen van Jersey Mike.

Een originele Italiaan van normale grootte kost momenteel $ 9,25 - ongeveer $ 3 meer dan een All-American Club bij Subway - en klanten die ergens tussen $ 12 en $ 20 betalen voor andere broodjes van de keten, hebben geklaagd over prijzen op Twitter.

p>

"Ben het eens met Jersey Mikes die veel te veel rekent. Mijn go-to was de gigantische Philly Mikes-manier. Geweldige sandwich, maar niet de prijs waard. In n Out en Chick-fil-A bieden uitstekende producten met een grote waarde ... .@jerseymikes waarom zijn jullie abonnementen zo duur?" zei een klant. Een ander wees erop dat de broodjes van de keten "mager zijn op het vlees" en "klein voor de prijs".

Een andere Twitter-gebruiker was het eens over de maat: "Ik zweer dat elke keer als ik naar @jerseymikes ga, de broodjes kleiner worden en de prijs omhoog gaat... Ik krijg letterlijk een klein broodje voor een groot broodje in vergelijking met wat we krijgen #Philly Misschien is het goedkoper om de echte deal te verzenden voor de prijs!"

5

Duikbuik

potbelly

Het in Chicago gevestigde Potbelly bestaat al sinds de jaren 70, geliefd bij fans vanwege zijn tosti's, diverse bijgerechten en heerlijke milkshakes. Na tijdens de pandemie te hebben geworsteld met winkelsluitingen (en een borstel met schandaal), is Potbelly momenteel aan het herstellen, met een sterke omzetgroei in het meest recente kwartaal en de aankondiging van ambitieuze uitbreidingsplannen.

Waarde blijft echter een probleem voor de keten. Potbelly kondigde eind 2021 aan dat het de prijzen van zijn broodjes niet zou verhogen. Desalniettemin bleven klachten over prijzen bij de Chicago-keten binnendruppelen op Twitter, waar ontevreden klanten klaagden over "veel kleinere portiegroottes maar dezelfde prijs" en overal tussen $ 12 en $ 37 in rekening werden gebracht voor enkele bestellingen van de premium tosti's van de keten .

Een versie van dit verhaal is oorspronkelijk gepubliceerd in mei 2022. Het is bijgewerkt met nieuwe informatie.