2 coaches ontslagen, verschillende anderen blijven op hete stoel

09 Nov 2022

2 coaches ontslagen, verschillende anderen blijven op hete stoel

Er zijn al twee coachwisselingen geweest halverwege het NFL-seizoen, waarbij Indianapolis Frank Reich deze week ontsloeg, vier weken nadat Carolina hetzelfde deed met Matt Rhule.

Op basis van de recente geschiedenis zullen er waarschijnlijk meer zijn.

De NFL had afgelopen seizoen een recordaantal van 10 coachingwisselingen en driekwart van de teams is in de afgelopen vijf jaar minstens één keer van hoofdcoach gewisseld.

Het geduld raakt op met 14 teams die elk seizoen de play-offs halen en verschillende recente teams die een snelle ommekeer ondergaan.

Hier is een blik op enkele coaches die denken dat ze op de hotseat zitten als de dingen in de tweede helft van het seizoen niet veranderen en enkele assistenten die in de rij zouden kunnen staan ​​voor banen als hoofdcoach.

OP DE HOT SEAT

Nathaniel Hackett, Denver. Hackett leek in gevaar te zijn sinds hij het einde-van-spel-scenario verknoeide tijdens zijn debuutverlies in Seattle. Nu Hackett's aanval worstelde met de nieuwe, dure quarterback Russell Wilson en een nieuwe eigenaar in de stad, zou Hackett dat kunnen en gedaan hebben in zijn eerste baan als hoofdcoach, tenzij dingen veranderen.

Ron Rivera, Washington. Rivera leidde Washington naar de play-offs in zijn eerste seizoen in 2020 met een 7-9 record, maar dat was het hoogtepunt van zijn ambtstermijn. Een recente winnende reeks van drie wedstrijden heeft Rivera misschien geholpen, maar het onvermogen om een ​​quarterback te vinden en het potentieel van een nieuwe eigenaar in Washington zou kunnen leiden tot een schone lei voor de commandanten in 2023.

Dan Campbell, Detroit. Campbell brengt veel energie naar de Lions en is geliefd, maar hij heeft een record van 5-19-1 (.220) dat slechter is dan het winstpercentage van .314 waardoor zijn voorganger Matt Patricia werd ontslagen voor het einde van zijn derde seizoen. Weinig coaches hebben enig succes gehad voor Detroit met Jim Caldwell, de enige niet-interim-coach in de afgelopen halve eeuw met een winnend record bij de Lions. Detroit ontsloeg hem na drie winnende seizoenen in vier jaar na het seizoen 2017 en sindsdien is het 19-52-2 geworden.

Kliff Kingsbury, Arizona. De Cardinals gaven vorig seizoen verlengingen aan Kingsbury, GM Steve Keim en QB Kyler Murray, maar iemand moet misschien de prijs betalen als ze hun 3-6-record niet verbeteren. Kingsbury's overtreding zag er oud uit en Murray leek soms uiterlijk gefrustreerd over Kingsbury.

Verhaal gaat verder

Lovie Smith, Houston. Smith heeft een 1-6-1 record sinds hij het overnam van David Culley, die het maar één seizoen volhield. Zonder enig teken van vooruitgang in de tweede helft, zouden de Texanen het eerste team kunnen worden met back-to-back een-en-gedane coaches sinds San Francisco het deed in 2015-16 met Jim Tomsula en Chip Kelly.

OP WEG NAAR BOVEN

DeMeco Ryans, defensief coördinator van San Francisco. Het was een snelle stijging in de coachingrangen voor Ryans, die zich bij de staf van coach Kyle Shanahan voegde als kwaliteitscontrolecoach voor zijn eerste baan na zijn pensionering als een opvallende linebacker in 2017. Hij nam het over als DC in 2021 en heeft geholpen toezicht te houden sindsdien een van de beste eenheden van de competitie, met het vermogen om schema's te ontwerpen die het leven moeilijk maken bij overtredingen en zijn spelers motiveren.

Raheem Morris, verdedigingscoördinator van Rams. Na een mislukte periode als hoofdcoach in Tampa Bay meer dan tien jaar geleden, zou Morris in de rij kunnen staan ​​om nog een kans te krijgen. Hij heeft jaren als assistent gewerkt aan de aanval, verdediging en als interim-hoofdcoach in Atlanta in 2020. Hij heeft de afgelopen twee jaar zijn beste werk geleverd bij de Rams en hielp hen vorig seizoen een Super Bowl te winnen.

Shane Steichen, aanvallende coördinator van Eagles. Weinig coaches hebben de afgelopen jaren zoveel succes gehad als Steichen. Hij hielp Justin Herbert met een geweldige rookie-campagne voor de Chargers in 2020 en verhuisde vervolgens naar Philadelphia, waar hij heeft geholpen Jalen Hurts te ontwikkelen tot een van de beste jonge QB's voor de ongeslagen Eagles. Toen coach Nick Sirianni halverwege vorig seizoen de taken voor het spelen overhandigde aan Steichen, begon de aanval van Eagles.

Dan Quinn, defensief coördinator van Dallas. Quinns eerste stint als hoofdcoach was een run naar de Super Bowl in Atlanta in 2016 en een record van 43-42 in meer dan vijf seizoenen bij de Falcons. Quinn kreeg zijn eerste kans op basis van zijn succes als coördinator voor de Seahawks toen ze de Super Bowl wonnen in het seizoen 2013. Hij heeft in zijn twee seizoenen bij de Cowboys meer flexibiliteit getoond, waardoor hij deze keer een nog sterkere kandidaat zou kunnen zijn.

Eric Bieniemy, aanvallende coördinator van de Chiefs. Bieniemy wordt al jaren gezien als een van de topkandidaten, maar heeft nog geen erkenning gekregen, ondanks zijn rol bij het helpen van Andy Reid bij het leiden van een van de belangrijkste overtredingen in Kansas City. Misschien zal het succes dat de Chiefs dit seizoen hebben na het verhandelen van Tyreek Hill Bieniemy helpen om eindelijk een baan als hoofdcoach te krijgen.

---

AP NFL: https://apnews.com/hub/nfl en https://twitter.com/AP-NFL